برای خرید بیت کوین، سرمایهگذاری در این ارز دیجیتال یا معامله آن، در اولین قدم به کیف پول یا والت (Wallet) نیاز دارید. برخلاف کیف پولهای بانکی و متمرکز، در دنیای ارزهای دیجیتالِ غیرمتمرکز، تمام مسئولیت حفاظت از داراییها (تأکید میکنم تمام مسئولیت) برعهده کیف پول و البته خودِ کاربر است. بههمیندلیل، پیداکردن کیف پول ایمن برای ذخیره بیت کوین از اهمیت ویژهای برخوردار است.
خبر خوش این است که بیت کوین اولین و برترین ارز دیجیتال بازار است و بیش از هر ارز دیجیتال دیگری برای آن کیف پول وجود دارد؛ بنابراین، کار چندان دشواری برای انتخاب کیف پول مطمئن نخواهید داشت. در میان انبوهی از کیف پول بیت کوین گم شدهاید و همچنان نمیدانید بهترین کیف پول بیت کوین چیست؟ در فهرست زیر ۱۵ مورد از بهترین کیف پول های بیت کوین در سال ۲۰۲۴ را به شما معرفی خواهیم کرد:
- کیف پول Trust Wallet (موبایل): بهترین گزینه برای تازهکارها
- کیف پول Ledger (سختافزاری): امنترین گزینه
- کیف پول Mycelium (موبایل)
- کیف پول BlueWallet (موبایل)
- کیف پول Electrum (دسکتاپ و موبایل): بهترین گزینه برای حرفهایها
- کیف پول Exodus (دسکتاپ و موبایل)
- کیف پول Bitcoin Wallet (موبایل)
- کیف پول Blockchain.com (تحتوب)
- کیف پول SafePal (موبایل)
- کیف پول Atomic (موبایل)
- کیف پول Coinbase Wallet (موبایل)
- کیف پول Wasabi (موبایل)
- کیف پول Trezor (سختافزاری)
- کیف پول KeepKey (سختافزاری)
- کیف پول BitBox (سختافزاری)
بهترین کیف پول بیت کوین چیست؟
اینکه چه کیف پولی بهترین است کاملاً به شرایط بستگی دارد و برای هر شخص باتوجهبه میزان دانش و امکانات مدنظر و سرمایهاش، پاسخ به این پرسش متفاوت است. بهعنوان مثال، برای فرد تازهکار معمولاً کیف پولی مناسب است که کارکردن با آن آسان باشد و از ارزهای دیجیتال معتددی پشتیبانی کند؛ اما برای فردی که حرفهای است و به امکانات بیشتری برای مدیریت بیت کوین نیاز دارد، رابط کاربری یا پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر چندان اهمیت ندارد.
کیف پولهای بیت کوین انواع مختلفی دارند و در سیستمعاملهای مختلف اجرا میشوند و هرکس باتوجهبه شرایط و امکاناتش یکی از انواع کیف پولهای بیت کوین را انتخاب میکند.
بهعنوان مثال، فردی که کامپیوتر شخصی ندارد، از کیف پولهای موبایل استفاده میکند یا فردی که تلفنهمراه هوشمند ندارد، از کیف پولهایی بهجز نوع موبایلی بهره میبرد.
طبق قاعده کلی، بهترین کیف پول بیت کوین کیف پولی است که اول از همه امن و معتبر باشد و پسازآن کاربر در کارکردن با آن احساس راحتی کند. بهدلیل ذات غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال که هرکس تنها خودش مسئول داراییهایش است، اصلیترین معیار در انتخاب کیف پول باید اعتبار و امنیت آن باشد و سپس به معیارهای دیگر توجه شود.
بهترین کیف پول های بیت کوین در سال ۲۰۲۴
نام | نوع |
---|---|
تراست والت | نرمافزاری، موبایل |
لجر | سختافزاری |
مایسلیوم | نرمافزاری، موبایل |
بلووالت | نرمافزاری، موبایل |
الکتروم | نرمافزاری، دسکتاپ و موبایل |
اکسودوس | نرمافزاری، دسکتاپ و موبایل |
بیت کوین والت | نرمافزاری، موبایل |
بلاک چین دات کام | تحت وب |
سیف پل | نرمافزاری و سختافزاری |
اتمیک والت | نرمافزاری، موبایل |
کوین بیس والت | نرمافزاری، موبایل |
واسابی | نرمافزاری، موبایل |
ترزور | سختافزاری |
کیپکی | سختافزاری |
بیتباکس | سختافزاری |
اگرچه بیش از صد کیف پول با نامهای مختلف برای بیت کوین وجود دارد، در این مطلب ۱۵ کیف پول را معرفی میکنم که ازنظر تیم محتوای وبسایت ارزدیجیتال، در سال ۲۰۲۴ بهترین کیف پول ها برای ذخیره و نگهداری بیت کوین هستند:
- کیف پول Trust Wallet (موبایل): بهترین گزینه برای تازهکارها
- کیف پول Ledger (سختافزاری): امنترین گزینه
- کیف پول Mycelium (موبایل)
- کیف پول BlueWallet (موبایل)
- کیف پول Electrum (دسکتاپ و موبایل): بهترین گزینه برای حرفهایها
- کیف پول Exodus (دسکتاپ و موبایل)
- کیف پول Bitcoin Wallet (موبایل)
- کیف پول Blockchain.com (تحتوب)
- کیف پول SafePal (موبایل و سختافزاری)
- کیف پول Atomic (موبایل)
- کیف پول Coinbase Wallet (موبایل)
- کیف پول Wasabi (موبایل)
- کیف پول Trezor (سختافزاری)
- کیف پول KeepKey (سختافزاری)
- کیف پول BitBox (سختافزاری)
در تهیه این فهرست، معیارهای مهمی همچون امنیت، تعداد نصب، ویژگیهای متنوع و بازخورد کاربران در نظر گرفته شده است.
این کیف پولها کلیدهای خصوصی (داراییها) را روی دستگاه یا محیط فیزیکی ذخیره میکنند و بهجز خودِ کاربر، افراد دیگر هیچگونه دسترسی به داراییها ندارند. درحقیقت، کیف پولهای معرفیشده غیرامانی (Non-Custodial) هستند و خطر تحریم یا مسدودشدن سرمایه در آنها وجود ندارد.
فراموش نکنید کیف پولهای روی صرافیها، داراییها را بهصورت امانی (Custody) نگهداری میکنند و کنترل داراییها بهمعنای واقعی در دست خودِ کاربران نیست. در میان فعالان این حوزه، فضای ذخیرهسازی امانی کیف پول محسوب نمیشود و در این مقاله هم، منظور من از کیف پول آنهایی هستند که کنترل کامل داراییها را به دست خودِ کاربر میسپارند. همچنین، برای کاربران ایرانی ذخیره ارزهای دیجیتال روی صرافیهای خارجی خطر تحریم و مسدودشدن سرمایه را بههمراه دارد.
۱. کیف پول تراست والت (Trust Wallet)
کیف پول تراست والت بدون اغراق یکی از بهترین کیف پولهای بیت کوین است؛ بهخصوص برای کاربران تازهکار.
این کیف پولِ کاملاً رایگان که برای سیستمعاملهای اندروید و iOS عرضه شده، متعلق به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان، یعنی صرافی بایننس است.
بااینحال، این نرمافزار کلیدهای خصوصی را روی دستگاه کاربر ذخیره میکند و بدینترتیب، نه بایننس و نه هیچ فرد دیگری بهجز خودِ کاربر به داراییها دسترسی نخواهند داشت.
تراست والت که بهجز بیت کوین از هزاران کوین و توکن دیگر پشتیبانی میکند، با بیش از ۱۰ میلیون نصب و امتیاز ۴.۶ در گوگلپلی، لقب محبوبترین کیف پول ارزهای دیجیتال را ازآنِ خود کرده است.
این کیف پول از تمام قابلیتهای امنیتی مهم برای کیف پول مطمئن مانند گذرواژه، پین، بکآپ، قفل اثرانگشت و قفل چهره پشتیبانی میکند.
نقاط قوت
- امنیت کمنظیر
- رابط کاربری آسان
- پشتیبانی از هزاران کوین و توکن
نقاط ضعف
- فقط برای موبایل دردسترس است.
۲. کیف پول سختافزاری لجر (Ledger)
یکی از گزینههای مطمئن برای ذخیره بیت کوین کیف پول سختافزاری است و درحالحاضر، شرکت فرانسوی لجر (Ledger) بزرگترین تولیدکننده این نوع کیف پول است.
کیف پولهای سختافزاری لجر کلیدهای خصوصی را بهصورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری میکنند و درمقایسهبا کیف پولهای نرمافزاری، لایههای امنیتی بیشتری دارند.
مدل لجر نانو اس (Ledger Nano S) مشهورترین محصول این شرکت بهحساب میآید که سالهاست ازنظر امنیت امتحان خود را پس داده است.
این کیف پول حدود ۶۰ دلار قیمت دارد و یکی از گزینههای مقرونبهصرفه در میان تمام کیف پولهای سختافزاری است و از فروشگاههای معتبر ایرانی هم میتوان آن را تهیه کرد.
اخیراً مدل جدیدتری هم با نام «نانو اس پلاس» عرضه شده است که ازنظر عملکرد همان کیف پول نانو اس است؛ اما امکانات بیشتری برای مدیریت تراکنشها دارد.
مدل بهتر لجر «نانو ایکس» (Nano X) است که از امکانات بیشتری بهره میبرد؛ ازجمله صفحهنمایش بهتر و بلوتوث قویتر و باتری حجیمتر. شایان ذکر است همه مدلهای لجر ازنظر امنیت سختافزاری تقریباً یکسان هستند؛ اما امکاناتشان متفاوت است.
کیف پولهای لجر تقریباً از تمام ارزهای دیجیتال معتبر بهعلاوه هزاران توکن (توکنهای مبتنیبر اتریوم، ایاس، نم و…) پشتیبانی میکنند؛ ازاینرو، کیف پولی مناسب برای نگهداری اغلب ارزهای دیجیتال محسوب میشود. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانیشده در هر مدل لجر، به ledger.com/en/supported-crypto-assets مراجعه کنید.
نقاط قوت
- داشتن گواهینامه CSPN (گواهینامه سطح اول امنیت) از ANSSI
- امنیت بسیار زیاد
- پشتیبانی از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال
- تیم توسعهدهنده و پشتیبانی بسیار قوی
نقاط ضعف
- برای استفادههای روزمره مناسب نیست.
۳. کیف پول مایسلیوم (Mycelium)
کیف پول مایسلیوم یکی از بهترین کیف پولهای موبایل برای ذخیرهسازی بیت کوین است که برای هر دو سیستمعامل محبوب موبایل، یعنی اندروید و iOS، دردسترس قرار دارد.
اگرچه ویژگیهای ظاهری مایسلیوم به زیبایی و راحتی کیف پولهای جدیدتر نیست، میتوانیم بدون اغراق آن را یکی از کیف پولهای امن و حرفهای بیت کوین بنامیم. این کیف پول اتریوم و توکنهای مبتنی بر اتریوم را هم به فهرست ارزهای خود اضافه کرده است.
از مایسلیوم میتوان برای اتصال به کیف پولهای سختافزاری نیز استفاده کرد. ناگفته نماند این کیف پول برای خرجکردن و انتقال مبالغ داخل کیف پولهای کاغذی یکی از ابزارهای رایج است.
در کیف پول مایسلیوم، کاربر بر کلیدهای خصوصی و دارایی خود کاملاً کنترل دارد و انواع گزینههای امنیتی، ازجمله PIN در آن تعبیه شده است.
نقاط قوت
- امنیت مطلوب
- قابلیتهای جانبی زیاد
- امکان اتصال به کیف پولهای سختافزاری
- امکان خرجکردن کیف پول کاغذی
نقاط ضعف
- فقط نسخه موبایل دارد.
- رابط کاربری ضعیف که برای تازهکارها مناسب نیست.
۴. کیف پول بلووالت (BlueWallet)
رشد سریع تعداد نصب کیف پول موبایل بلووالت و گسترش شبکه لایتنینگ بیت کوین در دو سال اخیر باعث شد که این نرمافزار به فهرست ما راه پیدا کند.
بلووالت نرمافزاری موبایلی برای دو سیستمعامل اندروید و iOS است که فقط از بیت کوین پشتیبانی میکند.
اگرچه پشتیبانی از تنها یک ارز ممکن است ضعف مهمی تلقی شود، بلووالت امکاناتی برای مدیریت بیت کوین دارد که در کیف پولهای چندارزی شاهدش نیستیم. از ویژگیهای مهم این کیف پول میتوان به پشتیبانی از شبکه لایتنینگ اشاره کرد.
همچنین، این کیف پول کاملاً متنباز است و کنترل کلیدهای خصوصی را به خودِ کاربر میدهد. برخلاف اغلب کیف پولهای حرفهای که رابط کاربری مناسبی ندارند، استفاده از بلووالت برای کاربران تازهکار هم آسان است؛ بنابراین، اگر بهدنبال کیف پول بیت کوین حرفهای با رابط کاربری نهچندان دشوار هستید، بلووالت میتواند انتخاب شما باشد.
نقاط قوت
- امنیت کمنظیر
- امکانات حرفهای برای مدیریت بیت کوین
- رابط کاربری آسان
- متنبازبودن
نقاط ضعف
- فقط از بیت کوین پشتیبانی میکند.
- فقط نسخه موبایل دارد.
۵. کیف پول الکتروم (Electrum)
اگر تازهکار نباشید و دانش فنی اندکی درباره بیت کوین داشته باشید، الکتروم میتواند بهترین گزینه برایتان باشد.
کیف پول الکتروم یکی از کیف پولهای قدیمی بیت کوین و ازجمله گزینههای محبوب در میان بیتکوینرها (عاشقان بیت کوین) بهشمار میآید. این کیف پول که کاملاً متنباز است، در سال ۲۰۱۱ توسعه داده شده است و جامعه توسعهدهندگانش آن را بهطورمداوم بهروز میکنند.
الکتروم هم برای دسکتاپ و هم برای اندروید عرضه شده است؛ اما فقط نسخه دسکتاپ آن است که از امکانات ویژه و خاصی بهره میبرد و نصب نسخه موبایلی این کیف پول چندان منطقی نیست.
دوباره تأکید میکنم اگر تازهکار هستید، استفاده از کیف پول الکتروم توصیه نمیشود؛ چون رابط کاربری آن مناسب تازهکارها نیست. در الکتروم، اختیارعمل زیادی به کاربر ارائه میشود که ازجمله آنها میتوان به امضای تراکنش و تراکنش آفلاین و کارمزد دلخواه اشاره کرد.
با اینکه امکانات این کیف پول مانند فولنود بیت کوین است، حجم بسیار کمی از کامپیوتر را اِشغال میکند و برای استفاده از آن به دانلود کل بلاک چین بیت کوین نیازی نیست. گفتنی است نسخه دسکتاپ الکتروم برای سیستمعاملهای ویندوز و لینوکس و مک توسعه داده شده است.
نقاط قوت
- امنیت فراوان
- متنبازبودن
- امکانات بسیار زیاد برای مدیریت سرمایه و تراکنش
نقاط ضعف
- برای کاربران تازهکار مناسب نیست.
۶. کیف پول اکسودوس (Exodus)
«امنیت درکنار رابط کاربری جذاب.» این تعریفی از اکسودوس در چند کلمه بود.
اکسودوس یکی از کیف پولهای قدیمی موجود برای ارزهای دیجیتال است و از سال ۲۰۱۵ تاکنون، به کاربران ارزهای دیجیتال خدمترسانی میکند.
این نرمافزار در ابتدا فقط برای کامپیوترهای شخصی دردسترس بود؛ اما اکنون در دو سیستمعامل محبوب موبایل، یعنی اندروید و iOS، هم میتوان آن را نصب کرد. علاوهبر پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ کوین و توکن، رابط کاربری زیبای اکسودوس در نوع خود کمنظیر است.
اکسودوس در اپ ویندوزیاش دسترسی کاربران با آیپی ایران را مسدود کرده است و برای استفاده از آن باید آیپی را تغییر داد. نکته مهم دیگر اینکه کیف پول یادشده کلیدهای خصوصی را مستقیم روی دستگاه ذخیره میکند؛ بنابراین، با وجود نگرانی کاربران اکسودوس به داراییها دسترسی ندارد و نمیتواند آنها را مسدود کند.
نقاط قوت
- امنیت مطلوب
- رابط کاربری آسان و زیبا
- پشتیبانی از صدها کوین و توکن
- قابلنصب روی موبایل و دسکتاپ
نقاط ضعف
- متنباز نیست.
- آیپی ایران را مسدود کرده است.
۷. کیف پول بیت کوین والت (Bitcoin Wallet)
کیف پول «Bitcoin Wallet» یکی از اولین کیف پولهای بیت کوین برای موبایل است که در سال ۲۰۱۳ عرضه شده است.
این کیف پول پیچیدگیهای برخی از کیف پولهای دیگر مثل مایسلیوم را ندارد و رابط کاربریاش بسیار ساده طراحی شده است؛ بااینحال، درحالحاضر فقط برای سیستمعامل اندروید دردسترس قرار دارد.
همانطورکه از نام بیت کوین والت پیداست، این کیف پول فقط از بیت کوین پشتیبانی میکند. کیف پول مذکور ویژگیهای امنیتی چندان زیادی ندارد؛ اما متنبازبودن آن و پشتیبانی از انواع آدرس بیت کوین (سگویت و لگسی) و امکان ثبت پین باعث میشود تا در فهرست بهترین کیف پولهای بیت کوین قرار داشته باشد.
گرفتن نسخه پشتیبان از این کیف پول بهسادگی انجام میشود؛ ولی برخلاف اغلب کیف پولها که رشتهای ۱۲ یا ۲۴کلمهای برای پشتیبانی ارائه میکنند، نحوه بکآپگرفتن در بیت کوین والت کمی متفاوت است و بهجای کلمات پشتیبانی، به کاربر فایلی داده میشود که درصورت حذفشدن کیف پول، کاربر میتواند با آن فایل داراییهای خود را بازیابی کند.
نقاط قوت
- امنیت رضایتبخش
- رابط کاربری آسان
- متنبازبودن
نقاط ضعف
- فقط برای اندروید عرضه شده است.
- از بکآپ ۱۲ یا ۲۴کلمهای (BIP39) پشتیبانی نمیکند.
۸. کیف پول بلاک چین (Blockchain.com)
کیف پول بلاک چین داتکام (Blockchain.com) یکی از کیف پولهای مطرح و قدیمی بیت کوین است که بهجز این ارز دیجیتال، از چند ارز دیگر ازجمله اتریوم، تتر، بیت کوین کش و استلار پشتیبانی میکند.
اگرچه این کیف پول تحتوب است و کلیدهای خصوصی را روی سرورهای اینترنتی ذخیره میکند، شرکت توسعهدهنده اثبات کرده است که باتوجهبه رمزگذاری کلیدهای خصوصی و گذرواژهها، به داراییها دسترسی ندارد.
اگر بخواهم ضعفهای این کیف پول را به شما بگویم، باید به یادآوری ضعیف به کاربر برای گرفتن بکآپ اشاره کنم؛ بهطوریکه اگر کاربران گذرواژه خود را فراموش کنند و از کیف پولش بکآپ نگرفته باشند، دیگر هرگز نمیتوانند به دارایی خود دسترسی پیدا کنند. بلاک چین داتکام نرمافزار موبایل هم دارد که امکان استفاده راحتتر را برای کاربران فراهم میکند.
نقاط قوت
- امنیت مثالزدنی
- دسترسی آسان از همه دستگاهها فقط با یک مرورگر
- اپ موبایل
نقاط ضعف
- کلیدهای خصوصی روی اینترنت نگهداری میشوند.
- یادآوری ضعیف در تهیه نسخه پشتیبان
۹. کیف پول سیف پل (SafePal)
سیف پل کیف پولی است که در سال ۲۰۱۸ عرضه شد و در مدت کوتاهی موفق شد به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. رابط کاربری این کیف پول بهقدری ساده و کاربرپسند است که هم برای کاربران تازهواردتر مناسب است و هم برای کاربران حرفهای.
یکی از ویژگیهای جالب سیف پل این است که علاوهبر نسخه نرمافزاری بسیار محبوب خود، نسخههای تحتوب و سختافزاری هم دارد. بد نیست بدانید که سیف پل اولین و تنها کیف پول ارز دیجیتالی است که بایننس لبز (بازوی سرمایهگذاری خطرپذیر صرافی بایننس) روی آن سرمایهگذاری کرده است.
سیف پل اکنون رویهمرفته بیش از ۷ میلیون کاربر از سراسر جهان دارد که از نسخههای نرمافزاری و تحتوب و سختافزاری آن استفاده میکنند. همه این کاربران در نهایت توسط اپلیکیشن سیف پل مدیریت میشوند. در زمان تهیه این مقاله، سیف پل از ۱۵ زبان و ۵۴ بلاک چین پشتیبانی میکند و این تعداد پیوسته در حال افزایش است.
نقاط قوت
- امنیت بالا
- پشتیبانی از همگی انواع نرمافزاری، تحت وب و سختافزاری
- تبادلات بینزنجیرهای و معاملات اسپات
- امکان خریداری ارز دیجیتال با کارت اعتباری و دبیت کارت
- پشتیبانی از هزاران کوین و توکن
- امکان نگهداری NFT
نقاط ضعف
- برخی نگرانیها در رابطه با امنیت کیف پول سختافزاری سیف پل وجود دارد.
۱۰. کیف پول اتمیک (Atomic)
اتمیک والت از بسیاری جهات یک کیف پول کریپتوی مناسب است و بسیاری از تیکها را میزند. این کیف پول نرمافزاری محبوب روی سیستم عاملهای ویندوز، مک، IOS و اندروید قابل نصب و استفاده است.
اتمیک والت از هزاران توکن در شبکههای مختلف پشتیبانی میکند، که از جمله آنها میتوان به بیت کوین، اتریوم، کاردانو، سولانا و بایننس اسمارت چین اشاره کرد. کاربران همچنین میتوانند در صورت دراختیارداشتن آدرس قرارداد هوشمند توکنهای جدید، آنها را به این کیف پول اضافه کنند.
داشبورد پورتفولیوی اتمیک والت جالب و کاربرپسند است. این داشبورد نشان میدهد که چه ارزهای دیجیتالی دارید و ارزش دلاری سرمایهگذاریهای شما چقدر است. همچنین از دیگر ویژگیهای کاربردی اتمیک والت میتوان به امکان سهامگذاری ارزهای اثبات سهام (از جمله کاردانو و ترون و کازماس و نیر) اشاره کرد. نرخ سود سالانه در اتمیک والت از ۵ درصد تا ۲۲ درصد متغیر است.
البته یکی از مهمترین اتفاقات منفی اتمیک والت هک این کیف پول در ژوئن سال ۲۰۲۳ بود که منجر به ازدسترفتن ۳۵ میلیون دلار شد. این اتفاق دستکم ۵,۵۰۰ اکانت کریپتو را در این پلتفرم تحتتأثیر قرار داد. البته تیم اتمیک والت اذعان کرد که تنها ۰.۱ درصد از کاربران اپلیکیشن تحتتأثیر این اتفاق قرار گرفتند.
نقاط قوت
- پشتیبانی از هزاران کوین و توکن
- امکان اضافهکردن دستی توکنها در صورت دراختیارداشتن آدرس قرارداد هوشمند توکن
- امکان دانلود و استفاده رایگان
- امکان سهامگذاری از طریق کیف پول و دریافت سود سالانه تا ۲۲ درصد
- پشتیبانی از انواع مختلفی از دستگاهها از جمله گوشیهای هوشمند و کامپیوتر
- کلیدهای خصوصی تنها در اختیار کاربر قرار دارد و هیچ شخص دیگری امکان دسترسی به داراییهای دیجیتال را ندارد.
نقاط ضعف
- برای خرید ارزهای دیجیتال با کارت اعتباری و دبیت کارت باید ۲ درصد کارمزد پرداخت کنید (بهعلاوه مقدار حداقلی ۱۰ دلاری).
- نسخه افزونه مرورگر ندارد.
- کنترلهای امنیتی آن محدود است (و علیالخصوص پس از هک این کیف پول در سال ۲۰۲۳ از نظر امنیتی مورد سؤال قرار گرفت).
۱۱. کیف پول کوین بیس (Coinbase Wallet)
کوین بیس والت کیف پول نرمافزاری صرافی معروف کوین بیس است. همان طور که احتمالاً میدانید، کوین بیس یک صرافی آمریکایی با الزام برای احراز هویت است که ایرانیها را از استفاده از خدمات خود منع کرده است. اما این مسئله درباره کیف پول آن صدق نمیکند؛ چراکه از نوع غیرامانی است و الزامی برای احراز هویت ندارد.
کوین بیس والت از طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکند. امکانات دیگری نظیر سهامگذاری و خرید مستقیم هم در کوین بیس والت فراهم است؛ اما استفاده از این امکانات برای ایرانیها (بهدلیل اتصال به صرافی) ممکن نیست.
بهطور کلی، بزرگترین مزیت کوین بیس والت برای کاربران غیرایرانی همین اتصال آن به صرافی بزرگ کوین بیس است که کار را برای کاربران راحتتر میکند؛ اما این گزینه برای ایرانیها مطرح نیست. بااینحال، از کیف پول کوین بیس بهعنوان یک کیف پول نرمافزاری معمولی میتوان بهره گرفت.
نقاط قوت
- انتقال راحت از/به صرافی معروف کوین بیس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال آمریکایی (برای ایرانیها مناسب نیست)
- پشتیبانی از طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال
- امکاناتی نظیر ابزارهای سهامگذاری و بازارهای NFT (برای ایرانیها مناسب نیست)
نقاط ضعف
- نداشتن نسخه دسکتاپی
۱۲. کیف پول واسابی (Wasabi)
واسابی کیف پولی مختص بیت کوین است، یعنی بهجز بیت کوین از هیچ ارز دیجیتال دیگری پشتیبانی نمیکند. این کیف پول بهدلیل تمرکز زیادی که بر ویژگیهای امنیتی دارد شناخته میشود.
واسابی در سال ۲۰۱۸ توسط تیم zkSNACKS و بهعنوان یک کیف پول بیت کوینی منبعباز و امن عرضه شد. این کیف پول در قالب نرمافزار دسکتاپی موجود است و روی سیستم عاملهای ویندوز، مک و لینوکس قابلنصب است.
واسابی از انجام تراکنشهای کوینجوین (CoinJoin) پشتیبانی میکند. کوینجوین یک مکانیسم امنیتی است که اجازه نمیدهد متوجه شویم کدام خروجی توسط کدام ورودی تولید شده و در واقع یک تراکنش را کدام آدرس انجام داده است.
نقاط قوت
- پشتیبانی از کوینجوین
- امنیت بیشتر بهواسطه ادغام با تور (Tor)
- رایگان و منبعباز بودن
نقاط ضعف
- پشتیبانی از تنها یک ارز دیجیتال (بیت کوین)
- نداشتن نسخه موبایلی
۱۳. کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
شرکت ترزور که دفتر مرکزی آن در کشور چک قرار دارد، اولین سازنده کیف پولهای سختافزاری بیت کوین برای عموم است.
این شرکت نیز مانند لجر، کیف پولهای سختافزاری بسیار امنی میسازد؛ اما فروش و مقبولیت کمتری از لجر دارد.
مشهورترین محصول این شرکت کیف پول ترزور وان (Trezor One) است؛ البته درحالحاضر، محصول جدیدتری به نام ترزور مدل تی (Trezor Model T) عرضه شده است.
دو محصول ازنظر امنیت تفاوت چندانی باهم ندارند؛ اما مدل تی از امکانات جانبی بیشتری برخوردار است. همچنین، مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمیکند؛ اما مدل تی این ارزها را نیز پوشش میدهد. قیمت مدل وان ترزور تقریباً ۵۹ دلار و قیمت مدل تی درحدود ۱۹۲ دلار است.
کیف پول سختافزاری ترزور مثل لجر کلیدهای خصوصی را بهصورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری میکند و درصورتیکه کاربر برخی نکات امنیتی را رعایت کند، هککردن آن تقریباً غیرممکن است. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانیشده در مدلهای مختلف ترزور، به لینک trezor.io/coins مراجعه کنید.
نقاط قوت
- امنیت فراوان
- پشتیبانی از بیش از هزار کوین و توکن (مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمیکند)
- قابلیت همگامسازی با تعداد زیادی از نرمافزارهای کیف پول
- اندازه و وزن مناسب
نقاط ضعف
- برای کاربردهای روزمره مناسب نیست.
- بدنه ضعیف در مدل وان
۱۴. کیف پول سختافزاری کیپ کی (KeepKey)
کیپ کی یکی دیگر از کیف پولهای سختافزاری محبوب این روزهاست که در ایران هم برای خرید موجود است. این دستگاه با استفاده از USB کار میکند و میتوانید آن را به همه دستگاههای ویندوز، مک، لینوکس و اندروید متصل کنید. کیپ کی از حدود ۴۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند.
کیپ کی توسط شرکت شیپشیفت (ShapeShift) توسعه پیدا کرد و عرضه شد. این کیف پول در ابتدا قیمت خیلی بیشتری داشت و حدود ۲۴۰ دلار به فروش میرسید؛ اما در زمان آمادهسازی این گزارش قیمت آن (در آمازون) ۴۹ دلار است.
همچون سایر کیف پولهای سختافزاری، امنیت ویژگی اصلی کیف پول کیپ کی است. این کیف پول علاوهبر کلید خصوصی که از داراییهای کاربران محافظت میکند، یک پینکد اختصاصی روی دستگاه هم دارد. سرعت تراکنشها در کیپ کی قابل شخصیسازی است و میتوانید روی آن تعداد بیشماری آدرس تولید کنید.
نقاط قوت
- امنیت بالا
- کاربری راحت
- قیمت مناسب
نقاط ضعف
- پشتیبانی از تنها ۴۰ ارز دیجیتال
- وزن نسبتاً زیاد
۱۵. کیف پول سختافزاری بیت باکس (BitBox)
آخرین کیف پولی که در مقاله بهترین کیف پول های بیت کوین به آن اشاره میکنیم بیت باکس است. بیت باکس هم در دسته کیف پولهای سختافزاری قرار دارد. این کیف پول دو مدل BitBox ۰۱ و BitBox ۰۲ دارد که (همانطور که واضح است) مدل دوم جدیدتر است.
BitBox ۰۲ با یک صفحه نمایشگر OLED در اختیار کاربران قرار گرفته و از اکثر کیف پولهای سختافزاری کوچکتر است. از دیگر ویژگیهای متمایزکننده آن میتوان به کابل USB-C اشاره کرد که امکان اتصال مستقیم به اکثر کامپیوترها و گوشیهای هوشمند جدید را فراهم میکند.
بهطور کلی، رابط کاربری بیت باکس ساده است؛ اما امکان فعالسازی تنظیمات پیشرفتهتر وجود دارد. بیت باکس بهطور پیشفرض از همه آلت کوینها پشتیبانی نمیکند. اگر قصد دارید توکنهای ERC20 را از طریق این کیف پول ارسال یا دریافت کنید، ابتدا باید آنها را بهصورت دستی و از بخش تنظیمات فعال کنید.
یکیدیگر از ویژگیهای جالب بیت باکس، سنسورهای تاچ آن است. برخلاف اکثر کیف پولهای سختافزاری، بیت باکس در قسمت لبهها (edge) سنسورهایی دارد که کاربردهای متفاوتی دارند. بهعنوان مثال، از ضربههای معمولی در این قسمتها برای انتخابکردن و از ضربههای با فشار بیشتر برای تأییدکردن استفاده میشود. ممکن است در تجربه اول کارکردن با تاچ این کیف پول کمی چالشبرانگیز باشد؛ اما بهسرعت آن را لذتبخش مییابید.
BitBox ۰۲ دو مدل دارد که یکی از آنها تنها از بیت کوین پشتیبانی میکند و روی آن عبارت Bitcoin-only edition حک شده است. این مدل ارزانتر از نوع دیگر است که از کوینها و توکنهای دیگر هم پشتیبانی میکند. در زمان نگارش این مقاله، این مدل با قیمت ۶۸ دلار در آمازون موجود است.
نقاط قوت
- امنیت بالا
- دارای نسخه نرمافزاری (دسکتاپ و موبایل)
- پشتیبانی از دیفای
- کاربری راحت
نقاط ضعف
- قیمت نسبتاً بالا (نسبتبه سایر دستگاهها)
- عدم پشتیبانی از IOS
- محدودیت در تعداد داراییهای پشتیبانیشده
سؤالات متداول درباره کیف پولهای بیت کوین
پس از نصب کیف پول، حتماً از آن نسخه پشتیبان (بکآپ) بگیرید تا درصورت پاکشدن کیف پول یا خرابی دستگاه یا هر مشکل دیگری، بتوانید داراییتان را بازیابی کنید. درصورت نداشتن بکآپ، بیت کوینهای شما برای همیشه از بین میروند.
تقریباً تمام کیف پولهای نرمافزاری بیت کوین رایگان هستند و بهراحتی میتوانید آنها را از وبسایتهای معتبر دانلود کنید و به پرداخت وجه اضافی نیازی نیست؛ اما برای خرید کیف پول سختافزاری بیت کوین که فیزیکی است، باید هزینه پرداخت کنید.
هر کیف پول بیت کوین یک آدرس دارد که میتوانید آن را مثل شماره حساب در نظر بگیرید. کافی است آدرس بیت کوین خود را به فرستنده بدهید تا برای شما بیت کوین ارسال کند. آدرس کیف پول را میتوان از بخش «دریافت» (Receive) مشاهده کرد.
برای ارسال بیت کوین، فقط کافی است از داخل کیف پول به قسمت «ارسال» (Send) بروید و آدرس گیرنده و مبلغ را در این قسمت وارد کنید.
The post معرفی ۱۵ کیف پول برتر بیت کوین در سال ۲۰۲۴ appeared first on ارزدیجیتال.